{ "title": "Tükürük Bezi İltihabı Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.tukuruk.gen.tr/images/Tukuruk-Bezi-Iltihabi-Bitkisel-Tedavi-19.jpg", "date": "21.01.2024 10:39:21", "author": "Müslüm özpolat", "article": [ { "article": "
Tükürük bezi iltihabı bitkisel tedavi, Tükürük bezleri vücutta tükürük salgılar ve salgılamış olduğu bu salgıyı ağız içine ulaştırır. Vücutta bu görevi yapmakta olan üç türlü tükürük bezi türü bulunmaktadır. Bu tükürük bezlerinin ilki parotis bezleridir. Yanağın kulağa yakın bir bölgesinde bulunmakta olan bu bez üretmiş olduğu salgıyı üst çenedeki öğütücü dişlere yakın kısma yani yanağın içine boşaltır. Diğeri ise çene altı bezleri diğer ismi ile submandibular bezleridir. Bu bezin görev yeri ise çene altıdır. Üretilmiş olan salgıyı ön dişlerin arkasına boşaltmaktadır. Sonuncusu olan dil altı bezleri ise salgıyı ağız temeline boşaltmak ile görevlidir. Tükürük bezlerinde rahatsızlıkların meydana gelmesi ciddi durumlara neden olabilmektedir. Vücutta kendini yüksek ateş ve titreme ile gösterin bu hastalık yanak ve çene altında da ağrılı şişliklerin oluşmasına neden olabilir. Bunun yanı sıra ağız kanalında akıntılara da neden olabilmektedir. Ayrıca kas ağrısı, eklem ağrısı, iştahsızlık ve baş ağrısı gibi durumları ortaya çıkartabilir.

Tükürük bezi iltihabı bitkisel tedavi nasıl yapılır?

Isırgan otu: Oluşmuş olan iltihabın hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olan bu bitki, iltihaba neden olan kimyasalları azaltır ve ağırların dindirilmesine yardımcı olur. Tükürük bezi iltihabı bitkisel tedavi yöntemleri arasında ilk sıralarda yer alan bu şifa ilacı vücutta oluşmuş olan her türlü iltihap için rahatlıkla kullanılmaktadır.

Limon: Limon içerisinde bulundurduğu maddeler sayesinde oluşmuş olan iltihabı vücuttan söker atar. Tükürük bezlerinde iltihaptan sonra oluşmuş olan yaranın iyileşmesi içinde oldukça faydalıdır.

Çam yağı: Çam yapraklarından elde edilmekte olan bu yağ tükürük bezlerinde oluşmuş olan iltihaplar için oldukça etkili bir bitkisel şifa ilacıdır. Düzenli ve dengeli bir şekilde günlük olarak kullanılması oldukça faydalı olacaktır.

Ardıç yaprağı yağı: İltihaba neden olan unsurlar ile etkili bir mücadele veren bu yağ iltihabın geçmesine de yardımcı olur.

Fesleğen: Tükürük bezi iltihabı bitkisel tedavi yöntemleri arasında et etkili olan bitki türüdür. İçerisinde bulunan öjenol isimli bileşen ile oluşmuş olan iltihabın giderilmesine yardımcı olduğu gibi iltihap nedeni ile ağız içinde oluşmuş olan kötü kokuların geçmesine de yardımcı olur. Bu bitkinin günlük olarak tüketilmesi iltihabın iyileşmesine yardımcı olacaktır.

Ak söğüt kabuğu: İçeresinde bulunan salisin isimli madde iltihabın oluşmasına neden olan faktörleri ortadan kaldırarak oluşmuş olan iltihabın tez zamanda geçmesine fayda sağlar. Ayrıca ağız içerisinde oluşmuş olan kötü kokuların yok olmasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra iltihap sonrası oluşmuş olan yarının iyileşmesini de sağlamaktadır.

Sarımsak: bu bitki vücutta oluşmuş olan birçok rahatsızlığa karşı oldukça iyi gelmektedir. Şifalı bitkiler arasında adı en çok duyulan bitkidir. Doğal antibiyotik olma özelliği taşıyan sarımsak içinde bulundurduğu çeşitli sülfür içeriği sayesinde oluşmuş olan iltihabın hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlamaktadır. Bunun yanı sıra kalp rahatsızlıklarına da oldukça iyi gelmektedir. Günlük bir diş sarımsak tüketmek tükürük bezlerinde oluşmuş olan iltihabın hızlı bir şekilde vücuttan atılmasına fayda sağlar.
" } ] }