{ "title": "Tükürük Bezi Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.tukuruk.gen.tr/images/Tukuruk-Bezi-Bitkisel-Tedavi-51.jpg", "date": "22.01.2024 00:46:46", "author": "Müslüm özpolat", "article": [ { "article": "Tükürük bezi bitkisel tedavi, bu tür rahatsızlıkların birçok tedavi yöntemi bulunmaktadır. Ancak içlerinden en etkili olan uygulama kesinlikle bitkisel tedavi yöntemidir. Doğada yetişmekte olan bitkiler eski zamanlardan beri insan sağlığına birçok konuda fayda sağlamıştır. Günümüzde de vücutta oluşmuş olan birçok hastalığa karşı bu yöntemler kullanılmaktır. Tükürük bezi bitkisel tedavi yöntemi ile tükürük bezinde oluşmuş olan rahatsızlık iyileşerek tamamen vücuttan dışarı atılır. Birçok doktor tarafından da tavsiye edilen bu yöntemler insan sağlığını hiçbir şekilde tehdit etmemektedir.

Tükürük bezi bitkisel tedavi nasıl yapılır?

Kenger otu: Doğada yüksek rakımlı yerlerde yetişmekte olan bu bitki kenger sakızı yapımı için kullanılmaktadır. İçinde bulunan maddeler sayesinde tükürük bezinde meydana gelmiş olan rahatsızlıklara karşı oldukça mükemmel bir tedavi sağlar. Bu bitkinin sakızını çiğnenmesi rahatsızlığa karşı oldukça faydalı olacaktır. Ayrıca kenger otunun dibinin eşilerek, kökünü bir bıçak yardımı ile kestikten sonra akan sıvının içilmesi de harika bitkisel tedavi yöntemlerinden biridir. Acı bir tadı bulunan kenger otundan elde edilen bu sıvıyı gündü iki kere uygulamak oldukça faydalı olacaktır. Bunun yanı sıra kenger sakızını günde en az iki saat boyunca çiğnenmesi gerekmektedir. Kenger sakızdaki acı tat gidene kadar kullanılmalıdır.

Damla sakızı: Tükürük bezi bitkisel tedavi yöntemleri arasında en etkili olan uygulamadır. İçinde bulunan maddeler tükürük bezinde oluşmuş olan hastalıkların önlenmesine ve tedavisine yardımcı olur. Bu sakızı çeşitli yiyeceklerin veya içeceklerin içine koyarak günde en az bir defa olmak şartı ile tüketmek oldukça faydalı olacaktır.

Rezene çayı: bu çayın içerisinde bulunan flavonoidler tükürük akışını sağladığı gibi tükürük bezinde oluşmuş olan hastalığın tedavisini de hızlı bir şekilde yapar. Bu bitkinin çayını günde en az üç kere içmek oldukça faydalı olacaktır.

Aloe vera: bu bitkinin tükürük bezine karşı sağladığı faydalar doktorlar tarafından onaylanmıştır. Ayrıca ağız kuruluğu tedavisi için de kullanılmaktadır. Ağız içerisindeki hassas dokuyu koruyan bu bitki ayrıca damak tadının yerine gelmesini de sağlar. Aloe vera bitkisinin günlük olarak bir su bardağı kadar içilmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra bu işlem 2 veya 3 ay boyunca tekrarlanmalıdır. Hastalığın iyileşme durumuna göre bu süre arttırılabilir.

Zencefil: Tükürük bezi bitkisel tedavi yöntemi arasında en sık kullanılan bir bitki türüdür. İçerisinde bulunan gingerol adı verilen güçlü antioksidan sayesinde tükürük bezinde oluşabilecek rahatsızlıklara karşı mükemmel bir koruma sağlar. Bunun yanı sıra ciğerlerin güçlü bir yapıya sahip olmasına katkı da bulunur. Kirletici maddeleri mukus ve vücutta istenmeyen diğer yabancı maddeleri vücutta atmaya yardımcı olur. Bu bitkinin çayı yapılacağı gibi yemeklerin içerisine de konabilir.
" } ] }