{ "title": "Tükürük Artıran Yiyecekler", "image": "https://www.tukuruk.gen.tr/images/Tukuruk-Artiran-Yiyecekler-74.jpg", "date": "19.01.2024 11:15:20", "author": "Burak çobanoğlu", "article": [ { "article": "Tükürük Artıran Yiyecekler, tükürük ağızda üretilen ve içinde ihtiva ettiği su, sodyum klorür, potasyum, albumin gibi çok önemli vazifeleri bulunan maddeler nedeni ile vücudumuz için çok önemli olan bir sıvıdır. Tükürük ağız içini sürekli nemli tutarak, ağız içindeki besinlerin kayganlaşmasını sağlamaktadır. Tükürük besinlerin içerisindeki bazı molekülleri çözerek, bunların tat alma organına ulaşmasına yardımcı olan tükürük bazı durumlar nedeni ile yetersiz gelmekte ve kişiye ağız kuruluğu gibi sorunlar yaşanmaktadır. Tükürük salgısının az üretilmesine yaş ve kullanılan ilaçlar etkili faktörler arasında yer almaktadır.